endorfineeeeer!Hallåå!
Jag har precis varit på intensivpass med christina. FORTFARANDE super taggad och upp i varv. TUR att det är Magnus ikväll! ALLTSÅ det ääärr sååååå jääääävla kuul att träna. Speciellt intensivpassen. JAG LEVER för dom. Okej, lite tragiskt lät det där men fyyyy faaan vad kul det är!!!
SÅ HIMLAAA KUUUUUL!!!

Okej, ni har fattat va??
men en gång till.. SÅ JÄÄÄÄÄÄVLA KUUUUUUUUUL!!!
Att träna gör mig lycklig! Endorfinerna bara sprudlar runt! haha!! jaja.. ;)

Endorfin är ett peptidhormon som kroppen tillverkar själv och som lindrar smärta. Hormonet påverkar vår vilja att sova, äta och dricka. Endorfin utsöndras bland annat vid skratt, stress, motion, men även av sex, förälskelse och vid akupunktur.

Endorfinutsöndringen kan leda till "träningsnarkomani", vilket är en kombination av kemiskt beroende av endorfin och ett psykiskt beroende. En studie har visat effekten av endorfin, mätt i milligram morfin injicerat intravenöst, att 45 minuter högintensiv löpning gav samma effekt mätt i smärthämning vid termisk provokation, som vid injicering av 10 mg morfin.[1]

Endorfin anses ofta vara kroppens eget morfin, av den anledningen att ämnena, precis som morfin, heroin och andra opiater, binder till så kallade mu-receptorer. Kemiskt är dock endorfin och morfin helt obesläktade. På samma sätt som effekten av morfin och heroin kan hämmas med hjälp av naloxon, har detta ämne samma hämmande effekt på de kroppsegna endorfinerna.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0